Bye bye zomer, welkom herfst!

By 3 oktober 2019Arendonk

De warme zomer is voorbij. Tijd voor een terugblik en een kijk op toekomst tijdens de septemberbijeenkomst van de bewonersgroep.

Babbelen, spelen en lezen

Neen, in de zomer ging Buurtbudget niet met vakantie. Die werd immers ingeluid met een speelnamiddag voor de kinderen op het voetbalveldje. Buren amuseerden zich tijdens een leuke spelletjesnamiddag aan de bank in de Valkborch en elke woensdagavond werd op buurtbank in De Leggen druk gebabbeld door nabije en verre buren. De fietskar was steeds van de partij en deed haar eerste boekentoer tijdens een augustusavond. Buren kunnen gratis boeken ruilen of lenen.

Ring! Ring! Mag ik je wat vragen?

VONK3 startte in juni een uitgebreide evaluatie van Buurtbudget. Twee medewerkers van de Hogeschool Thomas More-VONK3 bezochten regelmatig de wijk. Bij vele huizen werd er aangebeld voor een kort gesprek met de bewoner. Enkele buren die actief betrokken zijn bij het buurtbudgetwerking werden uitgebreid geïnterviewd. Ook enkele schepenen mochten hun ervaringen vertellen. De resultaten worden tijdens een studievoormiddag in januari 2020 voorgesteld aan professionele buurwerkers en beleidsmensen.

Licht in donkere dagen

De herfst brengt donkere en koude dagen met zich mee. Een extra reden voor de buren om ook in het najaar activiteiten te organiseren: een petanquewedstrijd, een pannenkoekendag in de flatjes, de babbelbankmomenten en de boekentoer tijdens de herfstvakantie. De buren hopen stilletjes dat ze een lokaal ter beschikking krijgen voor binnenactiviteiten. Zij staan trouwens te popelen om een eigen buurtwerking te starten. Zij nemen alvast nu al de redactie van de buurtkrant in eigen handen.

Binnenkort gaan de buren de bloembakken in de wijk weer onder handen nemen en het voorstel om de Tulpenboom in de Horeman te verlichten krijgt langzaam vorm.

’t Zal weer schoon worden in de wijk.