Een onverwachte ontmoeting in mei

By 22 mei 2019Arendonk

12 mei, een zonnige maandagavond. De bewonersgroep kwam samen voor de laatste afspraken voor het buurtfeest op 1 juni. Daar zetten we immers de resultaten van negen maanden werken aan buurtbudgetprojecten in de kijker.

Boom

De verrassing van de avond: drie bewoners van De Horeman kwamen met een nieuw voorstel. De Horeman is de oudste straat van de wijk. 50 jaar geleden werd er op het rondpunt van De Horeman een bijzondere boom geplant, een tulpenboom. Hij bloeit pas na 20 jaar en enkel de aandachtige voorbijganger zal de lichtgroene bloemen in de maanden mei, juni ontdekken in de kruin.

De Horemanbewoners willen dit monument van Kooiman én de wijk letterlijk in het licht zetten door er een aantal lichtspots op te plaatsen. Maar eerst en vooral heeft de boom verzorging nodig en moet de klimop verwijderd worden van de stam. Daarna kan de tulpenboom van de wijk in al zijn glorie verder groeien en bloeien.

Er werd ook nagedacht over een aantal activiteiten rond de boom om de betekenis van dit prachtexemplaar in ere te houden.

De bewonersgroep is alvast heel enthousiast.  De voorstellen worden besproken met het lokaal bestuur en daarna kan een burengroepje aan de slag gaan.