Wat een start!

By 7 juni 2019Arendonk

Zaterdag 1 juni was de eerste tropische dag van het jaar. De realisaties van negen maanden Buurtbudget werden letterlijk in het zonnetje gezet tijdens het buurtfeest.

Folkzien zorgde voor een vrolijke, muzikale start tijdens de burenwandeling langs de bloembakken, de banken en de picknicktafels. Ondertussen, op het grasplein achter De Bellekens, wachtten de petanquespelers ongeduldig om het petanqueplein in te huldigen met een wedstrijd.

Mooie en hoopgevende woorden kregen we te horen tijdens het interview:

  • de buren Linda, Leo en Nicole waren heel content. Ze leerden de buren uit de andere wijk kennen en na een tijdje groeide er een mooie samenwerking rond de buurtprojecten. Leo hield een pleidooi om meer onze gsm thuis laten en meer op straat te komen en onze buren te ontmoeten.
  • voor Mieke van de Bouwmaatschappij de Noorderkempen was het een boeiend project: niet alleen werken een aantal van hun huurders actief mee aan het Buurtbudget, maar ook omdat er ‘grensoverschrijdend’ is gewerkt met de andere buurt.
  • burgemeester Kristof Hendrickx vond het Buurtbudgetproject een leerrijke ervaring. De gemeente bekijkt nu of het Buurtbudget ook in andere buurten in Arendonk kan.

Buurtbudget is zeker nog niet gedaan, vertelde Ezra. Er volgt nog een evaluatieonderzoek en in de zomer zijn er nog buurtactiviteiten bij de vleet.

En toen… was er tijd voor een hapje en een drankje bij de buurtkar. Het startschot van de petanquewedstrijd werd gegeven en die duurde tot na sluitingstijd van het officiële feestje. Een goede start voor een buurtwerking!

Herbeleef het in foto’s

van Hans Vangeel